Diadora is een Italiaans sportmerk dat in 1948 werd opgericht door Marcello Danieli. Het merk begon met het produceren van bergschoenen en ski-uitrusting, maar is in de loop der jaren uitgebreid met sport- en lifestyleproducten zoals voetbalschoenen, hardloopschoenen, sneakers en sportkleding. Diadora staat bekend om zijn hoogwaardige producten en innovatieve technologieën. Het merk maakt gebruik van geavanceerde materialen zoals koolstofvezel en Gore-Tex om zijn schoenen en kleding te maken, het biedt producten met hoge prestaties voor een breed scala aan sporten aan. Eén van de meest populaire productlijnen van Diadora is de N9000, een retro-sneaker die in de jaren ‘80 en ‘90 populair was. Deze schoen is recentelijk opnieuw gelanceerd en is nu een populaire keuze onder sneakerliefhebbers. Diadora heeft buiten de sneaker lijn ook een grote selectie van voetbalschoenen, waaronder de DD-NA 3 GLX 14, deze is speciaal ontworpen voor professionele voetballers. Ook is Diadora ook actief in de wereld van sponsoring. Het heeft partnerships met verschillende professionele teams en atleten, waaronder voetbalclubs zoals Juventus en Atletico Madrid, en atleten zoals de Olympische marathonloper Gelindo Bordin. Dit helpt het merk om zijn naamsbekendheid te vergroten en te laten zien dat zijn producten geschikt zijn voor professionele prestaties.

Niet alleen voor sporters

Natuurlijk hoef je geen professionele sporter te zijn om de diadora sneakers te appreciëren. Veel sneaker verzamelaars hebben wel minstens één paar van dit merk in de kast staan. Dit komt omdat ze buiten de prachtige designs ook gebouwd zijn om langdurig mee te gaan. Door gebruikt te maken van hoogwaardig materiaal merk je dat er tijd en liefde is gestoken in het ontwerp van deze schoenen. Zo zijn de diadora sneakers heren erg in trek deze zomer. Maar niet alleen voor de heren is er een grote collectie aanwezig. Veel van de uitvoeringen zijn ook verkrijgbaar voor de dames. Deze sneakers hebben echt een unieke identiteit.

De tijd voor een nieuw paar

De winter is nog volop bezig maar de langste nacht hebben we al gehad. Dit betekend dat het weer wat gaat opklaren en de temperatuur stijgt. Voor je het weet lopen we weer met een korte broek en t-shirt over straat. Niets is lekkerder dan een paar nieuwe sneakers hieronder aan hebben. Zoals Paolo Nutini in zijn bekende nummer New Shoes zingt: Hey, I put some new shoes on and suddenly everything is right. Het klinkt misschien cliché maar het is echt een uniek gevoel, het dragen van nieuw gekocht schoenen.